VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE.


Prijsverschillen Mortex

We krijgen vaak de vraag hoe het komt dat er soms grote prijsverschillen zijn voor het plaatsen van Mortex. De prijs die u uiteindelijk zal betalen bij een bepaalde uitvoerder staat in rechtstreeks verband met de kwaliteit. Een mooie en degelijke mortexuitvoering staat synoniem aan uurprestaties en oog voor elk detail. Ten slotte spreken we hier over een ambachtelijk product.  Als u minder betaalt, dan kan zich dat uiten in een snellere afhandeling van het procedé: snelle plaatsing zonder oog voor de tekening, slordig afgewerkte binnen- en buitenhoeken, slechts oppervlakkig gepolijst waardoor het product poreuzer wordt, geen adequaat beschermingsproduct (vaak voorkomend probleem).

Prijs Mortex

Onze prijzen schommelen tussen 125 euro per vierkante meter voor vloeren tot 200 euro per vierkante meter voor douches (zonder extra kosten). Afhankelijk van het project bevinden de prijzen zich tussen deze marges

We plaatsen vlak per vlak zodat we steeds de droogtijd van mortex onder controle hebben. Hierdoor doen we minder vierkante meters per dag maar krijgt u wel het gewenste tekenpatroon (wordt bepaald in ons atelier, zie dienstverlening Mano). Elke centimeter wordt minimum twee maal gepolijst met twee verschillende korrels. Tijdens dit proces kan de klant nog steeds bijsturen. Er wordt uitvoerig gekuist en de mortex oppervlaktes worden beschermd met vrij dure beschermproducten op basis van nanotechnologie waarmee u jaren goed bent. Onze onderhoudsbrochure zorgt ervoor dat dit ook zo blijft en niet tijdelijk is.De prijs voor het plaatsen van mortex wordt uitgedrukt in een vierkante meterprijs (niet voor meubelen). Deze prijs bevat het volledige mortex-proces maar niet de extra werken die nodig zijn om een goede ondergrond te creëren. Extra werkzaamheden kunnen zijn:

  1. Plaatsen van egaline op een onregelmatige chape
  2. Egaliseren van oneffen muren
  3. Plaatsen van volledige kerdimatten indien gipsplaten werden voorzien in plaats van cementplaten. 


Tip: Schakel ons tijdig in, best voor de uitvoering van de chape, de cementering en het schrijnwerk (indien er meubelen afgewerkt worden in mortex). Een goede communicatie over de voorbereiding van de ondergrond, betekent een minimum aan onnodige kosten.  Een goede voorbereiding door de ruwbouwaannemer omvat:

  1. Vlak uitcementeren van muren
  2. Egale chape voor vloeren
  3. Chape in helling voor douchevloeren
  4. Gebruik van de juiste douchegoot
  5. Gebruik van waterwerende cementplaten bij muren in opbouw
  6. Gebruik van waterwerende multiplex voor schrijnwerk